Recruitment procedure

Recruitment procedure

De zoektocht naar een nieuwe medewerker gaat beginnen. En daar komt een hoop bij kijken. Recruitment is een vak apart en continue in beweging. Wat vandaag werkt, kan morgen alweer anders zijn.
Hoe dan?
Vaak heb je niet alle tools, kennis én tijd in huis om hierop in te spelen. Door je recruitment-procedure uit te besteden aan Foocus die van A tot Z betrokken is vergroot je als bedrijf de kans op het vinden van de perfecte kandidaat! Als partner kan ik een onafhankelijk advies geven en direct schakelen op cruciale momenten.

Samen betreden we de ladder en doorlopen we de volgende stappen:
“Zonder oprechte interesse in de sollicitant en werkgever kom je nergens, een positieve instelling en denken in kansen zorgen voor de beste matches.”
  • Afronding en nazorg
  • Onboarding
  • Werving en selectie
  • Vacaturetekst en publicatie
  • Vacature intake
De looptijd van een recruitmentprocedure ligt gemiddeld tussen de vier en acht weken.

Urenschatting en kosten

Aan de hand van een strategiegesprek kan Foocus een offerte afgeven zodat je vooraf duidelijk weet wat de kosten gaan zijn. Dit kan een offerte zijn voor een recruitmentprocedure van A tot Z zoals hierboven aangegeven. Veel recruitmentbureaus werken met hoge wervingsfee's (20-30% van het bruto jaarsalaris plus vakantiegeld en eventuele bonus). Ik werk niet op basis van een wervingsfee maar op consultancy basis (prijs per uur). Deze uren kunnen afhankelijk van de wensen worden ingepland.

Het komt wel eens voor dat relaties uit één recruitmentprocedure meerdere nieuwe medewerkers aannemen. Hiervoor breng ik een meerprijs in rekening.

Plan hier je strategiegesprek

review

Judith Mandigers - Buro philip van den hurk - Arnhem en Eindhoven
“Vanuit het verleden hadden wij als kantoor een soort haat-liefde relatie met werving- en selectiebureaus. Maar daar was Sanne! Sanne doet het anders. Met échte interesse in ons kantoor én de kandidaat was zij in staat om in korte termijn een aantal goeie kandidaten voor te stellen waaruit we maar liefst 3 nieuwe collega's aan hebben kunnen nemen. Sanne; dank je wel hiervoor!”