Werken met en voor mensen

Werken met en voor mensen

Ik ben Sanne Verkerk, al meer dan 14 jaar werkzaam in dienstverlenende branches. Eerst jarenlang in loondienst in verschillende (sales)functies bij diverse hotels, later in HRM en recruitment en sinds 2022 als zelfstandige onder de naam Foocus.
In de hotelwereld heb ik veel geleerd over gastvrijheid en dienstverlenend zijn. Welke behoefte heeft de gast? Ik ben erachter gekomen dat ik enorm gastvrij ben en dat ik mensen op hun gemak kan stellen. Naast het dienstverlenende heb ik veel zakelijke en particuliere evenementen mogen organiseren zoals bruiloften of een groot meerdaags congres. Hierbij heb ik geleerd om behoeftes te achterhalen, te plannen en te schakelen op diverse niveaus.

Creatief en acquisitie gaan heel goed samen

Tijdens mijn werk als sales accountmanager heb ik veel bij mkb-bedrijven om tafel gezeten om te sparren over het aannemen van personeel, juridisch werkgeverschap en de arbeidsmarkt. Ik was zelf verantwoordelijk voor het vullen van mijn agenda met salesafspraken waardoor ik op creatieve manieren acquisitie ben gaan toepassen. Elk bedrijf en elke ondernemer is anders, hierdoor heb ik geleerd om echt advies op maat te kunnen geven.
“Zonder oprechte interesse in de sollicitant en werkgever kom je nergens, een positieve instelling en denken in kansen zorgen voor de beste matches.”
“Een uitspraak waar ik voor sta is: Je doet het goed of helemaal niet.”
Met mijn werkervaring als recruitment consultant is mijn puzzel compleet. Door onafhankelijk advies te geven en de ondernemer te begeleiden in het recruitmentproces zorg ik voor de juiste mensen op de juiste plek én daar haal ik voldoening uit!

Netwerker pur sang

Ik ben betrokken, eerlijk en bevlogen maar zeker ook een echte netwerker. Al jaren ben ik aangesloten bij een netwerkgroep waar ik wekelijks nieuwe mensen leer kennen. Ik hou ervan om mensen met elkaar in contact te brengen en dit kan ik dus ook goed toepassen in mijn bedrijf Foocus. Daarnaast houdt het mij ook scherp, door wekelijks te pitchen voor een groep ondernemers kan ik mijn sales en presentatie skills voor Foocus blijven oefenen.
Sanne van Foocus
Ook privé ben ik nieuwsgierig naar de mens. Het maakt niet uit of ik aan het strand lig in Bali, op de piste sta in Oostenrijk of lekker uiteten ben in Nederland. Nieuwe mensen leren kennen doe ik graag. Wellicht kan ik ze wel weer verbinden met mijn netwerk.